fbpx

✅ De Teams-app installeren

De gemakkelijkste manier om Teams te gebruiken is om de app allereerst te installeren op de pc / laptop.

Klik HIER om te zien hoe dit moet.

 

✅ Teams (klassen) archiveren

De teams (klassen en werkgroepen) die voor het nieuwe schooljaar niet meer nodig zijn kun je verwijderen, maar dat betekent dan wel dat je alle bestanden, opdrachten en gesprekken ook kwijt bent.
Het is wellicht verstandiger om ze te archiveren. Daardoor kunnen docenten en leerlingen nog steeds terugkijken in het Team en blijven de bestanden, de gesprekken en gemaakte opdrachten bewaard.
Er kan alleen niet meer actief in het Team gewerkt worden. De tegel verdwijnt ook van het startscherm, maar het Team is nog wel te vinden in het beheeroverzicht van al je Teams.

Klik HIER om te zien hoe dit moet.

 

Teams (klassen en werkgroepen) maken en inrichten

Nieuwe klassen en werkgroepen (teams) kun je zelf maken, indien de school dat zo heeft ingesteld. Bij het inrichten van een nieuw Team zijn er bepaalde zaken die je slim kunt instellen, zoals bijvoorbeeld het kanaal Algemeen alleen gebruiken voor mededelingen door de schrijfrechten van deelnemers daar uit te zetten. Ook kun je kanalen toevoegen, aankondigingen plaatsen en nog veel meer inrichten zodat je meteen een goede start kunt maken in het nieuwe jaar.

Binnen Teams kun je niet alleen een klassenstructuur maken, het leent zich ook uitermate goed voor de organisatie van werkgroepen, vaksecties, administratieve processen en andere gemeenschappelijke zaken.

TIP: kies als schoolorganisatie een uniforme code voor het aanmaken van een klas, bijvoorbeeld Klas-docent-vak-leerjaar. Dit kan zijn: 4B-VDP-Eng-2021

Klik HIER om te zien hoe dit moet.

 

Leerlingen / collega’s toewijzen aan de klas (team)

Er zijn verschillende manieren om leerlingen en collega’s toe te voegen aan de klas. Je kunt leerlingen of anderen zelf toevoegen of uitnodigen.

Klik HIER om te zien hoe dit moet.

 

Documentbeheer inrichten

Het is verstandig om de structuur van de documenten dusdanig in te richten, dat er geen versie-conflicten of nodeloos kopieerwerk nodig is om met de juiste documenten te werken.
Om helder overzicht te krijgen is het aan te raden om een team (bijvoorbeeld vakgroep) aan te maken waar de bronbestanden geplaatst worden. Door binnen de klassen hier naartoe te linken zorgt dit voor een efficiënte manier van werken.

Klik HIER om te zien hoe dit moet.

 

Teams ordenen

Je kunt het startscherm van Teams zo instellen dat je de meest gebruikte Teams als eerste ziet en de Teams die je minder vaak gebruikt verbergt. Dat kun je doen op het startscherm in Teams.

Klik HIER om te zien hoe dit moet.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This