fbpx

Nieuwe klassen en werkgroepen (teams) kun je zelf maken, indien de school dat zo heeft ingesteld. Bij het inrichten van een nieuw Team zijn er bepaalde zaken die je slim kunt instellen, zoals bijvoorbeeld het kanaal Algemeen alleen gebruiken voor mededelingen door de schrijfrechten van deelnemers daar uit te zetten. Ook kun je kanalen toevoegen, aankondigingen plaatsen en nog veel meer inrichten zodat je meteen een goede start kunt maken in het nieuwe jaar. Zo is het gemakkelijk om per onderwerp een apart kanaal aan te maken.

1. Kies Lid worden of team maken.

2. Kies voor Team maken.

3. Je kunt nu een keuze maken wat voor team het moet worden. Voor het aanmaken van een klas klik je op Klas.

4. Geef de klas een naam (TIP: als organisatie kun je hier voor het gemak afspraken over maken, locatieklas-vak-leerjaar. Dit kan zijn: GT-4B-Eng-2021

5. Kies Volgende.

6. Je kunt eventueel direct leerlingen toevoegen, of dit overslaan en later doen.

 

Om de instellingen van het team aan te passen doe je als volgt:

1. Kies de … naast de team-naam.

2. Kies voor Team beheren.

3. Kies voor het tablad Instellingen.

4. Het is aan te raden om je goed te buigen over de lidmachtigingen en zo te bepalen wat een leerling wel en niet mag binnen het team.

 

Per kanaal kunnen bovendien ook instellingen aangepast worden. Zo is het mogelijk om te bepalen wie berichten mogen plaatsen en wie niet:

1. Klik op de … naast het betreffende kanaal.

2. Kies voor Kanaal beheren.

3. Bepaal hier de machtigingen voor het betreffende kanaal.

 

Het is aan te raden om meerdere kanalen te gebruiken en hiermee alvast een structuur te creëren voor de opbouw van de lessen en het lesmateriaal.

1. Klik op de … naast de team-naam.

2. Kies Kanaal toevoegen.

3. Na het invullen van de kanaalnaam is het mogelijk om te bepalen wie deel mag nemen aan het betreffende kanaal. Zo kan het bij groepswerk gemakkelijk zijn om hiermee een groepsindeling te creeren. 

 

Binnen elk kanaal is het mogelijk om meerdere tabbladen aan te maken. Dit kan handig zijn als gebruik wordt gemaakt van verschillende documenten en apps.

1. Kies voor + naast de bestaande tabbladen.

2. Maak een keuze wat voor soort tabblad aangemaakt mag worden.

3. Geef het tabblad een naam en klik op Opslaan.

 

Pin It on Pinterest

Share This