Verbeter thuiswerkrelaties met games voor Microsoft Teams
21 december 2022 

Verbeter thuiswerkrelaties met games voor Microsoft Teams

Betere teamspirit via gamen in Microsoft Teams

 Met Microsoft Teams kunnen mensen waar ook ter wereld met elkaar samenwerken. In feite zijn met een laptop, stroom en internetverbinding de vergaderzaal binnen handbereik. Door bestanden te delen zorg je er daarnaast voor dat je bijblijft.

 Goede sfeer

Wat echter ook belangrijk is voor snel en soepel verlopen van werkprocessen is een goede sfeer tussen collega's. Een potje kaarten of een bordspelletje kan het ijs breken. Het fijne is nu dat Microsoft een game-app op maat heeft gemaakt zodat dat online kan, en met Teams om precies te zijn: Games op het Werk (of Games for Work). Want, zo vond Brigham Young University, teams die korte videospellen doen zijn 20 procent effectiever dan teams die traditionele spellen spelen.

 Games op het Werk in Microsoft Teams

De spellen waar je uit kunt kiezen zijn makkelijk te spelen, herkenbaar én advertentieloos. Het gaat om:

 •  Solitaire
  Eén-tegen-één-kaartspel, anderen kunnen meekijken;
 • Wordament
  Een soort Scrabble in Teams;
 • Minesweeper

  Mijnenveger, maar dan kunnen meerdere spelers tegelijk spelen;
 • IceBreakers

  Tot 250 spelers beantwoorden ludieke vragen en kunnen elkaars antwoorden zien.

 Gamen via quiz

Spelletjes om het ijs te breken zijn natuurlijk leuk, maar soms is het goed om je team iets inhoudelijks te leren, bijvoorbeeld bepaalde huisregels binnen het bedrijf. Maar zelfs dat kan op een leuke manier. De volgende apps maken van saaie leeroefeningen een grappige pubquiz:

 • Polly
  Hierbij kun je snel en makkelijk enquêtes versturen, quizzen, spelletjes spelen of Q&A in Teams meetings houden. Er zijn ook betaalde versies waarbij je enquêteresultaten langer beschikbaar zijn;
 • Kahoot!
  Maak makkelijk en snel een leuke quiz in spelvorm.

 We hopen dat je met deze tips Microsoft Teams niet alleen makkelijker, maar ook leuker zult vinden. In elk geval kun je zo nog meer targets behalen ;)


Over de schrijver
Reactie plaatsen