Wat is ChatGPT?

Wat is ChatGPT? Onze uitleg
Afgelopen maanden was ChatGPT overal in het nieuws. Voor degenen die het gemist hebben (relax, Mr Sjef is een trainingsbureau): ChatGPT is online robot, geheel en dag en nacht beschikbaar voor iedereen om vragen te beantwoorden.

Waarom is ChatGPT zo bijzonder?
Een online computerprogramma om voor niets mee te chatten, is niet nieuw.
Wat er wel bijzonder is aan ChatGPT is, is dat je het ook opdrachten kunt geven zoals je dat aan een mens zou doen. Je kunt het bijvoorbeeld vragen om een tekst te schrijven over een bepaald onderwerp of iets te programmeren. Hierdoor kunnen mensen veel tijd besparen met praktische opdrachten zoals:

  1. Werkstukken opstellen;
  2. Een simpel computerprogramma'tje schrijven;
  3. Verhaaltjes maken;
  4. Inhoudelijke vragen beantwoorden.

Met ChatGPT kun je ineens veel meer met je computer.

ChatGPT maakt huiswerk
Kan ChatGPT ook huiswerkopdrachten van het PO en VO uitvoeren? Het antwoord is “ja".
Is dat een probleem voor een gemiddelde school in Nederland? Het antwoord... lees je in het blog over ChatGPT in het onderwijs.

Met ChatGPT kun je een robot complexe opdrachten laten doen zonder te coderen.

Hoe gebruik je ChatGPT?
 Bij Mr Sjef vinden we dat iets zelf proberen, essentieel is voor een goed leerproces. Ga dus vooral naar de website van ChatGPT.
 Klik vervolgens op “Try ChatGPT” links.
 Je wordt nu doorgelinkt naar de website van OpenAI. Je moet een gratis account aanmaken (maak je je zorgen? Wees dan creatief in de gegevens die je invoert) en vervolgens kun je erop los ChatGPT’en - als de bot beschikbaar is, en niet overbelast. Vraag wat je wil, en geef de applicatie ook vooral een opdracht waarvan je wil dat het die uitvoert.

Deel je ervaring!

En, hoe was je kennismaking met ChatGPT? Enerverend, intrigerend, alarmerend of iets anders? Laat het vooral achter in de commentaarsectie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen